Lokaal eten

Een hectische dag

Een hectische dag

Vandaag is het een drukke dag op de Bijsterhoeve. We kunnen weer vleespakketten in pakken! De morgen verloopt aardig rustig. Na het ontbijt heb ik eerst de keuken opgeruimd, de beesten gevoerd en wat appjes van klanten afgehandeld.

Daarna heb ik de etiketten geprint. Ik neem me elke keer voor om dat ruim van te voren te doen, maar tot nu toe is het altijd de laatste dag dat het nog moet gebeuren. Zo ook vandaag, maar oké het is nog ochtend en het klusje is geklaard, trots op mezelf!

Omdat het nog vroeg is en alles voor vanmiddag al klaar staat, en buiten het zonnetje heerlijk schijnt besluit ik om na de koffie lekker op de fiets naar het dorp te gaan. Ik heb nog wat kleine boodschapjes in verschillende winkels te doen en nu kan ik nog even genieten van het nazomerweer.

Als ik thuiskom heb ik nog genoeg tijd om de lasagne klaar te maken voor vanavond. Dat is wel prettig, dan hoeft het vanavond alleen maar in de oven afgebakken te worden.

Na een late lunch is het tijd om naar de slager te vertrekken. Gewapend met dozen en etiketten waarop staat wat er in de verpakking zit gaan we op pad. We beginnen met de lege dozen in elkaar te vouwen. Daarna gaan we de dozen vullen met verschillende soorten vlees. Ik plak de etiketten op de verpakking en mijn schoondochter vult de dozen. Het loopt allemaal lekker, totdat……

Ik kom er achter dat ik wel aan het printen geweest ben, maar niet op de etiketten! Ik heb een paar vellen met etiketten verkeerd om in de printer gedaan, dus de etiketten zijn nog wit en de achterkant van de vellen zijn bedrukt. Daar heb ik niks aan! Weg tevreden gevoel, stress komt om de hoek, want terug naar huis en opnieuw printen, nu aan de goede kant.

Ondertussen was mijn schoondochter in de slagerij achter gebleven om vlees wat niet in de pakketten paste te vacumeren. Manlief was ondertussen ook onderweg naar de slagerij om te helpen met inpakken. Konden we toch snel verder werken, want om 16:00 uur zou de eerste klant al op de stoep staan.

Nadat de pakketten ingepakt zijn wordt alles in de auto gestapeld en richting huis. De hamburgers waren ook al gemaakt en diepgevroren dus deze mochten ook gelijk mee. Dat is fijn, maar ook een hoop extra werk op deze toch al drukke dag want die moeten zo snel mogelijk verpakt worden en in de vriezer.

Net voordat we bij de slager  vertrekken gaat de telefoon, zoonlief belt, er staat hier een klant voor een vleespakket, hoelang duurt het nog? Oeps, de tijd gaat altijd sneller dan je denkt, het is al 16:00 uur!

We komen eraan! Gelukkig heeft onze zoon koffie gezet en de klant zit gezellig aan een bakje koffie.

Nadat het vlees in de koeling gestapeld is, en we de hamburgers aan het verpakken zijn komen de klanten achter elkaar hun bestelling ophalen. Ik ren van hot naar her, en ben er maar druk mee. Gelukkig hebben we een rustig moment om de lasagne te eten. Wat ben ik blij dat het eten alleen nog in de oven moest. Na het eten snel de keuken weer opruimen en daar komen de eerste klanten alweer aan. Als om 20:15 uur de laatste klanten vertrokken zijn maak ik nog een mooie foto van de zonsondergang en ga ik moe maar voldaan naar binnen. Iedereen bedankt!

Maar ik heb voor mezelf bedacht dat het toch anders moet. Dit is wel erg druk. Volgende keer spreken we af dat het vlees de volgende dag opgehaald kan worden. Dan heb ik wat meer tijd om alles te regelen en in te pakken. Gaat er dan een keer iets niet goed dan kan ik dat gewoon oplossen.

De Bijsterhoeve
Bijsterenseweg 19a
Putten