Lokaal eten

Zaaien, groeien, oogsten

In april trappen we weer af met de eerste startbijeenkomst van ValleiProefLokaal. Een startbijeenkomst vol nieuwe uitdagingen!

Startbijeenkomst ValleiProefLokaal 26 april 2023

Op woensdag 26 april trappen we af met de eerste startbijeenkomst van ValleiProefLokaal.

Doe mee met Vallei Proef Lokaal!

Uitnodiging voor alle mensen met hart voor verkoop van streekproducten. Wil jij consumenten laten genieten van heerlijke, verse en gezonde producten uit de regio? 

Streekproducten meer zichtbaar met eigen verhaal

Hoe breng je als agrarisch ondernemer je product rechtstreeks onder de aandacht van de consument? Met die vraag als vertrekpunt namen ruim 15 agrariërs afgelopen zomer deel aan de campagne ValleiProefLokaal. 

Het eerste oogstseizoen

De dagen worden korter, de nachten soms al koud. Het is vandaag 24 oktober, dag van de boerenkool. Natuurlijk oogst ik vanmorgen ook zelf lekker verse boerenkool voor groentepakketten van EET-Wageningen die vanmiddag of vanavond al worden afgehaald. EET-smakelijk!

Weekend van het Varken

Weekend van het varken weer zo’n benaming voor enkele dagen in het jaar. Er is bijna voor elke dag in het jaar wel een thema / feestje te bedenken Wereldmelkdag, Vaderdag, Modderdag, Dag van de Boerin etc.

Een hectische dag

Vandaag is het een drukke dag op de Bijsterhoeve. We kunnen weer vleespakketten in pakken! De morgen verloopt aardig rustig. Na het ontbijt heb ik eerst de keuken opgeruimd, de beesten gevoerd en wat appjes van klanten afgehandeld.

Over onze korte keten…

Dinsdag 13 september was Vallei boer Gerald, samen o.a. Agrifirm, te gast bij Aeres MBO in Barneveld. Het thema van deze inspiratiemiddag was de Korte Keten, ook wel de korte voedselketen. 

Op ons erf

Ken je dat? Je hebt een to-do-list gemaakt: dit ga je echt vandaag allemaal afhandelen. En als het dan avond is, ben je blij dat je kunt gaan zitten. Maar kan je echt wat afstrepen? Misschien één, hooguit twee actiepunten.

Dag van de Boerin

10 september was het de Dag van de Boerin. reden voor de redactie van Eva om de boer op te gaan en in gesprek te gaan met boerin Karin van de Vliert. 

Korte keten bij het Nationaal Schoolontbijt

De organisatie van het Nationaal Schoolontbijt is nog leveranciers voor hen Nederland-breed aan het werven. De organisatie staat er voor open dat wij met lokale leveranciers een aanvullende box leveren. 

Wees Loyaal, Koop Lokaal

De AJK afdelingen Stroe-Wekerom en Ederveen hebben hun erfverkopen campagne Wees Loyaal, Koop Lokaal, afgesloten met een gezellige avond in Lunteren. De deelnemers en andere betrokkenen waren door de AJK afdelingen uitgenodigd om terug te kijken op de campagne en om hun volgende project te presenteren.

Uitglijden over je eigen stukje geitenmelkzeep

De droom, een bedrijf met melkgeiten waaruit je een gezinsinkomen kan halen. Maar wat als die droom door het niet hebben van eigen vermogen en een goede plek ontbreekt?! Dan besluit je om het roer om te gooien…