Lokaal eten

Win- en spaaractie ValleiProefLokaal!

We zijn verheugd om jullie uit te nodigen voor de allereerste consumenten win- en spaaractie van ValleiProefLokaal! Deze actie start na de zomervakantie, maar we willen nu al beginnen met de voorbereidingen voor een succesvolle campagne.

Vragen en klachten voor Eerlijk Eten over boxen

Regelmatig komen er mensen met vragen en klachten over hun box van Eerlijk Eten (https://eerlijketen.nl) terecht op de website van Vallei Proef Lokaal. 

Startbijeenkomst ValleiProefLokaal 2024

Beste deelnemers van ValleiProefLokaal, Met enthousiasme nodig ik jullie uit voor onze startbijeenkomst op 11 maart.

Het ontstaan van onze boerderijwinkel; de Bijsterhoeve

In 2021 zijn we begonnen met de verkoop van verse rundvlees pakketten van onze eigen runderen.

Klanten vinden en binden voor ValleiProefLokaal.

De deelnemers van ValleiProefLokaal hebben tijdens voorgaande trainingen meegekregen hoe de verschillende social media platformen werken, hoe ze een optimaal social media bericht kunnen maken en hoe promoten van deze berichten kan helpen om het bericht onder een grotere doelgroep zichtbaar te krijgen.

Samenwerking De Bijsterhoeve en Pannenkoekhuis De Huifkar

ValleiProefLokaal feliciteert De Bijsterhoeve en pannenkoekhuis De Huifkar met hun lokale samenwerking.

Korte voedselketens bijeenkomst

Bijeenkomst van het Platform Duurzame Korte Voedselketens van de Regio Foodvalley

Zaaien, groeien, oogsten

In april trappen we weer af met de eerste startbijeenkomst van ValleiProefLokaal. Een startbijeenkomst vol nieuwe uitdagingen!

Startbijeenkomst ValleiProefLokaal 26 april 2023

Op woensdag 26 april trappen we af met de eerste startbijeenkomst van ValleiProefLokaal.

Doe mee met Vallei Proef Lokaal!

Uitnodiging voor alle mensen met hart voor verkoop van streekproducten. Wil jij consumenten laten genieten van heerlijke, verse en gezonde producten uit de regio? 

Streekproducten meer zichtbaar met eigen verhaal

Hoe breng je als agrarisch ondernemer je product rechtstreeks onder de aandacht van de consument? Met die vraag als vertrekpunt namen ruim 15 agrariërs afgelopen zomer deel aan de campagne ValleiProefLokaal. 

Het eerste oogstseizoen

De dagen worden korter, de nachten soms al koud. Het is vandaag 24 oktober, dag van de boerenkool. Natuurlijk oogst ik vanmorgen ook zelf lekker verse boerenkool voor groentepakketten van EET-Wageningen die vanmiddag of vanavond al worden afgehaald. EET-smakelijk!

Weekend van het Varken

Weekend van het varken weer zo’n benaming voor enkele dagen in het jaar. Er is bijna voor elke dag in het jaar wel een thema / feestje te bedenken Wereldmelkdag, Vaderdag, Modderdag, Dag van de Boerin etc.

Een hectische dag

Vandaag is het een drukke dag op de Bijsterhoeve. We kunnen weer vleespakketten in pakken! De morgen verloopt aardig rustig. Na het ontbijt heb ik eerst de keuken opgeruimd, de beesten gevoerd en wat appjes van klanten afgehandeld.

Over onze korte keten…

Dinsdag 13 september was Vallei boer Gerald, samen o.a. Agrifirm, te gast bij Aeres MBO in Barneveld. Het thema van deze inspiratiemiddag was de Korte Keten, ook wel de korte voedselketen. 

Op ons erf

Ken je dat? Je hebt een to-do-list gemaakt: dit ga je echt vandaag allemaal afhandelen. En als het dan avond is, ben je blij dat je kunt gaan zitten. Maar kan je echt wat afstrepen? Misschien één, hooguit twee actiepunten.

Dag van de Boerin

10 september was het de Dag van de Boerin. reden voor de redactie van Eva om de boer op te gaan en in gesprek te gaan met boerin Karin van de Vliert.