Lokaal eten

Het ontstaan van onze boerderijwinkel; de Bijsterhoeve

In 2021 zijn we begonnen met de verkoop van verse rundvlees pakketten van onze eigen runderen.

Dit loopt heel goed, maar er is steeds meer vraag naar losse stukken vlees. Dat mag ook ingevroren vlees zijn. Zo ontstond de verkoop van vleesproducten vanuit de vriezer. Een groot nadeel van deze gang van zaken is dat er geen vaste openingstijden zijn…..

Boerderijwinkel de Bijsterhoeve
Boerderijwinkel de Bijsterhoeve

Op 17 juli 2023, een mooie zomerdag, ging ik een dagje mee op de vrachtwagen met mijn man. Hij is chauffeur en af en toe is het best leuk om zo’n rit mee te maken. We dagdroomden wat over de toekomst, hoe we het voor ons zagen met het vlees en onze andere plannen. Een beetje dromerig zei ik: “als we nu eens een stuk van de schuur in gaan richten als winkel, en we beginnen met aardappels, uien en vlees? Dat zijn artikelen die we wekelijks nodig hebben.” Daar haakte manlief gelijk op in: “daar zat ik ook aan te denken!” Diezelfde middag kreeg ik een appje van onze zoon met een krantenberichtje waarin stond: “In de boerderijwinkel verkopen ze eieren, aangevuld met onder andere tulpen, aardappelen, uien en honing van collega boeren.” Hetzelfde idee, maar met net andere producten.

Hoe bijzonder is dit: door 3 mensen werd ons plan bevestigd!

We zijn gelijk die dag plannen gaan maken en hebben daadwerkelijk de handen uit de mouwen gestoken: we begonnen met het opruimen van de schuur. Op 29 juli, een paar dagen later, werd er al een houten wand gezet in de schuur om de winkel vorm te geven. Een leverancier voor aardappels en uien werd ook snel gevonden, alles ging als een trein!

In ons enthousiasme zagen we één ding over het hoofd, we moesten een vergunning hebben van de gemeente. Dat had heel wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk dienden we 31 oktober de aanvraag in en hadden we 23 november de vergunning binnen. Vanaf die dag konden we concrete plannen maken, en hebben we de openingsdatum bekend gemaakt.

12 januari 2024 hebben wij onze deuren voor het eerst opengezet voor het publiek. De opening was hartverwarmend en we zijn verrast en verwend door lieve mensen om ons heen. Zelfs de lokale krant kwam nog langs om een artikel te schrijven!

Iedere vrijdag en zaterdag, van 10:00-15:00 uur is de boerderijwinkel geopend. Ons assortiment is in korte tijd al aardig uitgebreid, we verkopen naast rundvlees, aardappels en uien ook eieren, kaas, lekkere sappen, geitenmelkzeep en bosbessenjam. Allemaal van lokale boeren en kleine ondernemers. Kom vooral zelf langs om te zien, voelen en proeven wat we te bieden hebben!