Lokaal eten

Win- en spaaractie ValleiProefLokaal!

We zijn verheugd om jullie uit te nodigen voor de allereerste consumenten win- en spaaractie van ValleiProefLokaal! Deze actie start na de zomervakantie, maar we willen nu al beginnen met de voorbereidingen voor een succesvolle campagne.

Win- en spaaractie ValleiProefLokaalWaarom deze actie:

Deze unieke actie is door Wija speciaal ontworpen om jullie regionale producten in de schijnwerpers te zetten en de band met consumenten te versterken. In de actie speelt het spaarsysteem een belangrijke rol. Door deel te nemen, help je de zichtbaarheid van al jullie regionale producten te vergroten en draag je bij aan de promotie van regionale landbouw en duurzaamheid.

Bij gebleken succes kunnen we vergelijkbare actie houden met andere thema’s. Denk bijvoorbeeld aan BBQ-weken. Zo staan er steeds andere regionale producten in het zonnetje.

De Actie en de Rol van het Spaarsysteem

Hollandse Appelweken: Een Seizoensgebonden Succes In september, wanneer de appels weer volop beschikbaar zijn, organiseren we de Hollandse Appelweken. Dit biedt een geweldige kans om consumenten te betrekken bij het genieten van seizoensgebonden producten en hen aan te moedigen lokaal te kopen.

Hoogtepunten van de Hollandse Appelweken:

 • Appeltaart recept: We delen een klassiek recept voor een Hollandse appeltaart met consumenten, wat hen inspireert om jullie appels en andere ingrediënten te gebruiken.
 • Ingrediënten bij onze deelnemers: Consumenten worden aangemoedigd om de benodigde ingrediënten direct bij jullie te kopen.
 • Extra ValleiProefLokaal spaarzegels: Bij aankoop van de ingrediënten ontvangen consumenten extra spaarzegels, wat hen stimuleert om vaker bij jullie te kopen.
 • Wedstrijd: Consumenten kunnen hun mooiste appelrecepten delen en maken kans op prachtige prijzen.

Wat is Jullie Bijdrage en Wat Ontvangen Jullie? De spaarkaart en de actie is een gezamenlijke inspanning waarvoor we een financiële bijdrage vragen van alle deelnemers. Ons voorstel is: bij 20 deelnemers is die bijdrage ca. €450,- (04 juli gaan we gezamenlijk overleggen, hoe we het precies gaan doen)

Echter hoe meer deelnemers hoe goedkoper het voor iedereen wordt en hoe effectiever de campagne.

In dit bedrag zit ook de bijdrage die elke deelnemers vooraf betaalt voor de korting aan de consument. Naar rato van het aantal ingeleverde spaarkaarten krijgt elke deelnemer een korting op de volgende spaarkaart actie. Hoe groter de waarde van een volle spaarkaart hoe hoger die bijdrage is.

Deze bijdrage wordt gebruikt voor:

 • Spaarkaarten en zegels: Elke deelnemer ontvangt 50 spaarkaarten en ValleiProefLokaal zegels.
 • Campagne op sociale media: Een gerichte campagne om de actie en jullie producten te promoten.
 • Ontwerp en verspreiding van flyers en posters: Promotiemateriaal dat jullie zichtbaarheid vergroot.

Bij een volle spaarkaart:

 • Consumenten ontvangen een cadeau of korting bij de deelnemer waar de kaart wordt ingeleverd.
 • De volle spaarkaarten kunnen naar ValleiProefLokaal worden opgestuurd en dienen als prepaid voor deelname aan de volgende actie.

Waarom Deelnemen aan de Spaaractie? De spaaractie is zo ontworpen, dat het de relatie tussen boer en consument versterkt en de loyaliteit van jouw klanten vergroot. Uit onderzoek van Wageningen University blijkt dat spaaracties een effectieve manier zijn om deze doelen te bereiken.

Wat levert het je op?:

 • Verhoogde Klantloyaliteit: Consumenten die deelnemen aan de spaaractie komen vaker terug om hun spaarkaarten vol te maken.
 • Vergrote Zichtbaarheid: De campagne op sociale media en het promotiemateriaal zorgen voor extra zichtbaarheid van jouw producten.
 • Community en Samenwerking: Door samenwerken, versterken we de gemeenschap en stimuleren we onderlinge ondersteuning en groei. Hiermee vergroten we het effect van de acties voor jullie allemaal.

Doe Mee en Maak het Verschil

Deze actie biedt een unieke kans om jouw producten onder de aandacht te brengen en een directe band met consumenten op te bouwen. Voor een succesvolle campagne is jouw inzet en deelname cruciaal. Samen kunnen we de regionale landbouw versterken en bijdragen aan een duurzamere toekomst. Hoe meer deelnemers hoe groter de impact en hoe lager de financiële bijdrage per deelnemer.

Voorbereiding op de Campagne:

Meld je nu aan, zodat we voldoende tijd hebben voor de voorbereiding:

Contact

Voor meer informatie of om jullie/je deelname te bevestigen, neem contact op met Wija Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met Marles Knol Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Laten we samen werken aan het succes van ValleiProefLokaal en de Appelweken.