Lokaal eten

Dag van de Boerin

Dag van de Boerin

10 september was het de Dag van de Boerin. reden voor de redactie van Eva om de boer op te gaan en in gesprek te gaan met boerin Karin van de Vliert. 

Karin van de Vliert runt samen met haar man Bert een vleeskalverhouderij in het groene buitengebied van het rustieke Gelderse dorp Scherpenzeel. Ze vertelt over haar leven op de boerderij en de zorgen om de toekomst.

'Ik vind het moeilijk dat er van hogerhand van alles wordt besloten en we er niks tegen kunnen doen'. 

Binnen de regio Foodvalley is het initiatief #ValleiProefLokaal opgestart, waarin onder andere lokale kalverhouders, kippenboeren, melkveehouders, kaasmakers en groente- en fruittelers nadenken over een lokale afzetmarkt. “We willen de consument zo lokaal mogelijk bedienen en het liefst niet meer leveren aan de wereldmarkt. Omdat het voor de consument een dagtaak is om lokaal alle producten in te kopen en alle boerderijen af te moeten struinen, willen we een winkel starten waar alle streekproducten gekocht kunnen worden. Het lijkt me geweldig om straks in de winkel te staan en de klanten te adviseren over lokaal geproduceerde producten.” 

Lees de hele blog.....

Vliert Vleeskalveren
Kolfschoterdijk 14
Scherpenzeel

Bron: EO Vallen & Opstaan