Valleikalf

Valleikalf

Valleikalf

Valleikalf is een initiatief van Bert en Karin van de Vliert. In januari 2024 zijn wij verhuisd van de Gelderse Vallei (Scherpenzeel) naar de IJsselvallei (Epe). In Scherpenzeel runden wij een kalverhouderij met 1350 vleeskalveren.

ValleikalfIn 2022 zijn wij met 15 kalveren van het Belgische blauwe ras het "project Valleikalf" gestart. Ons doel was om een diervriendelijker en duurzamer alternatief te bieden in de kalverhouderij. Wij vinden het belangrijk dat een kalf zo duurzaam mogelijk wordt groot gebracht. Het Valleikalf is in Nederland geboren, groot gebracht en geslacht. Daardoor is de Foodprint zo laag mogelijk. Het kalf heeft lekker de ruimte, ligt op stro en het heeft niet of nauwelijks antibiotica nodig gehad. Het vlees van deze kalveren verkopen wij lokaal.

Aan huis, soms via de horeca, via #lekkerderbijdeboer en sinds april via #Lokanova. Bij Loka Nova worden de produkten van lokale boeren samengebracht. Je besteld online en haalt alles 1 keer per week op bij de Annahoeve in Epe. Vlak voor onze verhuizing naar Epe zijn de laatste kalveren geslacht. Daarom hebben wij momenteel wel vlees, maar geen levend vee. Dat is wel weer de bedoeling, maar pas vanaf 2025.

Bezoekadres:

Valleikalf
Koepad 23
8161 RX Epe