Eerlijk eten

leeg weiland

Verse groente van de boer

Eerlijk Eten uit de Streek biedt groenteabonnementen aan met verse, lokale groenten van boeren uit de regio Midden-Nederland. Eerlijk eten uit de buurt. Zo van de boer op jouw bord.

Het initiatief Eerlijk Eten uit de Streek is ontstaan in de Valleiregio (Foodvalley) vanuit een groep consumenten en producenten. Zij zien in dat het belangrijk is om producent en consument dichter bij elkaar te brengen. Het huidige voedselsysteem is in de loop der decennia geoptimaliseerd op productie, specialisatie en omzet. De natuur en smaak of kwaliteit is daarbij van minder belang.

HET HUIDIGE VOEDSELSYSTEEM

Het kopen van voedsel is heel vanzelfsprekend. Iets dat oneindig beschikbaar is. De huidige voedselproductie en -consumptie hebben een behoorlijke invloed op onze leefomgeving. Denk bijvoorbeeld aan verlies van biodiversiteit door monoculturen, stikstof, overbemesting, gebruik van bestrijdingsmiddelen, gezondheidsproblemen door fijnstofuitstoot en het eten van ongezonde (bewerkte) voeding.

MILIEUBELASTING

Daarnaast vinden steeds meer mensen dierenwelzijn, diergezondheid en het landschap belangrijke thema’s. Bovendien brengt het verslepen van voedsel en veevoer over grote afstanden, afhankelijkheden en kwetsbaarheden met zich mee. Kringlooplandbouw en lokaal eten uit de streek en van de boer dragen eraan bij om die kwetsbaarheid kleiner te maken.

UITDAGING

Eerlijk Eten uit de Streek gaat de uitdaging aan om het systeem dat ons van voedsel voorziet te veranderen door een verbinding aan te gaan tussen consumenten en producenten.

  • Je kunt je abonneren op een wekelijks pakket.
  • Zo geniet je altijd van (h)eerlijke verse groente uit de streek, zo van de boer op jouw bord.
  • Of probeer het eerst eenmalig!

Lees meer over de soorten en inhoud van onze abonnementen.

Wil jij bijdragen?

Samen met ons werken aan een ander voedselsysteem? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij informeren je over de mogelijkheden.