Zomerse rundvleessalade

Zomerse rundvleessalade

Zomerse rundvleessalade

Heerlijk voor bij een barbecue of op een zomerse dag een rundvleessalade met draadjesvlees. 

Ingrediënten

  • 750 gram magere runderlappen 
  • 6 rundvlees bouillonblokjes 
  • 3 liter water
  • 1 kilo aardappels
  • zomergroente zoals boontjes, erwtjes, maïs
  • 1 ui
  • 10 kleine augurken
  • 1 rode paprika
  • 6 eetlepels slasaus
  • 6 eetlepels mayonaise 
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • zout
  • peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder

Bereiding

Kook het water met de bouillonblokjes, voeg het vlees toe. Laat op getemperde warmte bron gaar worden (2-3 uur)

Haal het gaar geworden vlees uit de pan, laat een beetje afkoelen en trek met een vork het zacht geworden vlees uit elkaar. 

Schil de aardappelen en kook deze gaar, laat de aardappelen afkoelen. 

Snij de groente in kleine stukjes, snipper de ui en snij de koude aardappelen in blokjes.

Doe alle groente, kerrie en paprika poeder, aardappelen en het vlees in een grote pan, roer dit voorzichtig door elkaar.

Maak de dressing van de mayonaise, slasaus olie en mosterd, voeg dit aan de salade toe.

Breng de salade op smaak met zout en peper.

Zet de salade in de koelkast, serveer deze koud.

Tip! 
Maak van de bouillon gelijk soep. Hou eventueel wat vlees achter om door de soep te doen. Voeg 1 zak soepgroente van 400 gram aan de bouillon toe en een handje vermicelli en breng aan de kook.