Perfecte Entrecote

Perfecte Entrecote

Bijsterhoeve

Entrecote met sperziebonen en Roseval aardappeltjes

Perfecte entrecote met sperziebonen uit eigen tuin of vers van de boer en Roseval aardappeltjes.

Ingrediënten: (2 personen) 

  • 1 Entrecote
  • (bak) boter of olie
  • 400 gram sperziebonen
  • 400 gram Roseval aardappeltjes (voorgegaard)
  • zout en peper

Bereiding:

  • Zorg dat de entrecote op kamertempratuur is
  • Kook de boontjes in ongeveer 20 á 25 minuten beetgaar
  • Zet de aardappeltjes 25 minuten in de oven op 180 graden (hetelucht oven)
  • Dep de entrecote droog en strooi er ruim zout over (laat het vetrandje vooral aan de entrecote zitten, verwijder pas na bereiding)
  • Laat de olie of boter goed heet worden en doe de entrecote in de hete pan
  • Bak de entrecote aan beide zijden 3 á 4 minuten
  • Haal de entrecote uit de pan, pak in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten op een bord of schaal. 
  • Strooi na het rusten naar smaak peper over de entrecote, verwijder het vetrandje en verdeel de entrecote over twee borden.