Entrecote met sperziebonen en Roseval aardappeltjes
Perfecte entrecote met sperziebonen uit eigen tuin of vers van de boer en Roseval aardappeltjes.
Ingrediënten: (2 personen)
- 1 Entrecote
- (bak) boter of olie
- 400 gram sperziebonen
- 400 gram Roseval aardappeltjes (voorgegaard)
- zout en peper
Bereiding:
- Zorg dat de entrecote op kamertempratuur is
- Kook de boontjes in ongeveer 20 á 25 minuten beetgaar
- Zet de aardappeltjes 25 minuten in de oven op 180 graden (hetelucht oven)
- Dep de entrecote droog en strooi er ruim zout over (laat het vetrandje vooral aan de entrecote zitten, verwijder pas na bereiding)
- Laat de olie of boter goed heet worden en doe de entrecote in de hete pan
- Bak de entrecote aan beide zijden 3 á 4 minuten
- Haal de entrecote uit de pan, pak in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten op een bord of schaal.
- Strooi na het rusten naar smaak peper over de entrecote, verwijder het vetrandje en verdeel de entrecote over twee borden.