Recept: Boeren Spekpannenkoeken
Bekijk hier het recept voor heerlijke Boeren Spek Pannenkoeken. Het allerlekkerst wanneer bereidt met echte streekproducten.
Ingrediƫnten
Voor ongeveer 10 pannenkoeken:
- 200 gram bloem
- 500 ml melk
- 2 eieren
- 1 theelepel zout
- 200 gram gerookt spek (in plakjes)
- 2 eetlepels boter of plantaardige olie (om in te bakken)
Bereidingswijze
1. Beslag voorbereiden:
- Zeef de bloem in een grote kom en voeg het zout toe.
- Klop de eieren in een aparte kom en voeg deze toe aan de bloem.
- Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je blijft kloppen tot je een glad beslag hebt.
2. Spek bakken:
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de plakjes spek tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Haal het spek uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Houd het vet in de pan voor extra smaak.
3. Pannenkoeken bakken:
- Voeg een klein beetje boter of olie toe aan dezelfde pan (als er niet genoeg spekvet over is).
- Giet een soeplepel beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig verdeeld is.
- Leg een paar plakjes gebakken spek op de nog natte bovenkant van de pannenkoek.
- Bak de pannenkoek tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant bijna droog.
- Draai de pannenkoek om en bak de andere kant nog 1-2 minuten tot hij gaar is.
4. Serveren:
- Houd de pannenkoeken warm in een voorverwarmde oven (ongeveer 100 graden Celsius) terwijl je de rest van de pannenkoeken bakt.
- Serveer de boeren spek pannenkoeken warm met stroop of een andere favoriete topping.
Tip:
Voor een extra smaakvolle variant kunt u fijngehakte kruiden zoals bieslook of peterselie aan het beslag toevoegen.
Geniet van deze heerlijke boeren spek pannenkoeken tijdens de Vallei weken!
#Wija