Recept: Boeren Spekpannenkoeken

Bekijk hier het recept voor heerlijke Boeren Spek Pannenkoeken. Het allerlekkerst wanneer bereidt met echte streekproducten.

Boeren spekpannenkoekIngrediƫnten
Voor ongeveer 10 pannenkoeken:

  • 200 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel zout
  • 200 gram gerookt spek (in plakjes)
  • 2 eetlepels boter of plantaardige olie (om in te bakken)

Bereidingswijze


1. Beslag voorbereiden:

  • Zeef de bloem in een grote kom en voeg het zout toe.
  • Klop de eieren in een aparte kom en voeg deze toe aan de bloem.
  • Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je blijft kloppen tot je een glad beslag hebt.

2. Spek bakken:

  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de plakjes spek tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Haal het spek uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Houd het vet in de pan voor extra smaak.

3. Pannenkoeken bakken:

  • Voeg een klein beetje boter of olie toe aan dezelfde pan (als er niet genoeg spekvet over is).
  • Giet een soeplepel beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig verdeeld is.
  • Leg een paar plakjes gebakken spek op de nog natte bovenkant van de pannenkoek.
  • Bak de pannenkoek tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant bijna droog.
  • Draai de pannenkoek om en bak de andere kant nog 1-2 minuten tot hij gaar is.

4. Serveren:

  • Houd de pannenkoeken warm in een voorverwarmde oven (ongeveer 100 graden Celsius) terwijl je de rest van de pannenkoeken bakt.
  • Serveer de boeren spek pannenkoeken warm met stroop of een andere favoriete topping.

Tip:
Voor een extra smaakvolle variant kunt u fijngehakte kruiden zoals bieslook of peterselie aan het beslag toevoegen.

Geniet van deze heerlijke boeren spek pannenkoeken tijdens de Vallei weken!

#Wija