Bavette van de BBQ

Bavette van de BBQ

Bavette van de BBQ

Een bavette van de barbecue of grillplaat is heerlijk in de zomer maar kan eigenlijk op elk moment! 

Ingrediënten

  • Bavette 
  • Kruidenmengsel naar keuze

Voorbereiding

Wrijf de bavette 2 á 3 dagen van tevoren in met het kruidenmengel en trek vacuüm (of verpak in folie). Leg het geheel 2 á 3 dagen in de koelkast en laat de kruiden intrekken. 

Haal de bavette ruim voor het bereiden uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Droog de bavette af. 

Bereiding 

Gaar de bavette voor op 80℃ in Greenegg of in de oven naar een kerntemperatuur van 49℃. 

Snijd het vlees in dunne plakjes (overdwars) voor het malste resultaat. 

Maak de BBQ of grill goed heet en bak de plakjes bavette om en om af tot een kerntemperatuur van 55℃.