Broodje hamburger

Broodje hamburger

Broodje hamburger

Een broodje hamburger is al-tijd lekker! Je kan zo veel mogelijk uitpakken als je zelf wilt! Bij deze wat inspiratie voor een broodje hamburger. Uiteraard met zoveel mogelijk streekproducten! 

Ingrediënten

Bereiding

Snij de uien in ringen

Snij de tomaat in plakjes

Snij de aardappel in blokjes

Kook de 5-10 minuten aardappelen in de pan. Giet de aardappelen vervolgens af en snij de aardappelen in de gewenste vorm: blokjes, partjes of schijfjes. Smelt een flinke klont boter in een koekenpan. Bak vervolgens de aardappelen een paar minuten in de pan tot ze mooi bruin zijn. Haal ze dan uit de pan en stop ze in een grote kom. Strooi er een klein beetje zout overheen.

Bak vervolgens de bacon in een andere pan.

Haal de gebakken bacon uit de pan, vul als nodig de pan aan met wat boter en bak vervolgens daarin de hamburger. Vak de hamburger eerst 3 minuten op hoog vuur rondom aan en daarna nog 5 minuutjes op lager vuur om gaar te worden. Leg op het laatste moment nog even de kaas op de hamburger.

Als de kaas is gesmolten, haal de hamburger uit de pan. Bak in dezelfde pan de ui ringen.

Snij het broodje doormidden

Beleg het broodje met 2 blaadjes sla en tomaat. Leg vervolgens de burger op het broodje, de gebakken bacon en ui.