Recepten

Stoofpotje

Stoofpotjes zijn lekker op elk moment van het jaar. Maak hem juist zomers of winters door producten van het seizoen toe te voegen aan het stoofpotje. 

Zomerse rundvleessalade

Heerlijk voor bij een barbecue of op een zomerse dag een rundvleessalade met draadjesvlees. 

Bavette van de BBQ

Een bavette van de barbecue of grillplaat is heerlijk in de zomer maar kan eigenlijk op elk moment! 

Chili con Carne met een twist

Chili con Carne is een van origine Mexicaans gerecht die gemakkelijk door iedereen te bereiden is. 

Kalfschnitzelreepjes met frisse bietensalade

Kalfschnitzelreepjes met frisse bietensalade en witlof. Een heerlijke gezonde combinatie van producten. 

Entrecote met sperziebonen en Roseval aardappeltjes

Perfecte entrecote met sperziebonen uit eigen tuin of vers van de boer en Roseval aardappeltjes.

Spinazie lupine salade

Masterchef Angélique Schmeinck is fan van de lupineboon: Een ‘gouden boon’ met een krokante bite, fantastische smaak en oneindig veel toepassingen. In een salade, als appetizer en snack of warm gestoofd, in een curry, tajine. 

Broodje rosbief

Lunchtime! Vaak eten we snel een boterham tussen de middag. Neem een klein beetje meer tijd en tover dit heerlijke broodje rosbief op tafel. 

Rundvlees met curryboontjes

Een heerlijk eenvoudig te bereiden eenpansgerecht. Jong rundvlees met boontjes in romige currysaus.  

Pruimensaus

Pruimen over? Probeer eens deze overheerlijke pruimensaus. Lekker door de yoghurt, over roomijs of griesmeelpudding.

Verfrissende lunchsalade

Een salade is altijd goed. Durf ook eens te variëren door bijvoorbeeld een chutney te gebruiken in de salade. Simpel en smaakvol.

Zoete aardappeltoast

Een lekker (en vegan) herfst/winter gerecht. Zoete aardappeltoast met lupine-bieten hummus en avocado. Supersnel, makkelijk en goed te serveren als ontbijt, lunch, diner of snack! 

Kruiden-lupine-erwten spread

Dit recept is een hit! Lekker, toegankelijk en smaakt naar meer! Een ideale spread, die je in een handomdraai maakt en tot nu toe bij iedereen in de smaak valt.

Rosbief uit de oven

Een lekker groot stuk vlees zo uit de oven! Heerlijk langzaam gegaard en opgediend met aardappeltjes, spekjes en erwtjes. 

Broodje hamburger

Een broodje hamburger is al-tijd lekker! Je kan zo veel mogelijk uitpakken als je zelf wilt! Bij deze wat inspiratie voor een broodje hamburger. Uiteraard met zoveel mogelijk streekproducten! 

Suikermais recepten

Suikermais wordt al veel geconsumeerd in Oosterse culturen en is een gezonde bron van koolhydraten en vitamine B11. Suikermais is op verschillende manieren te bereiden.  

Courgettesoep

Courgettesoep is een heerlijk lunchgerecht die ook nog eens gemakkelijk te bereiden is!