Asperges met haasbiefstuk

Stoofpotje

Asperges met haasbiefstuk

Asperges met een een overheerlijke haasbiefstuk van Valleikalf. Als dat geen smullen wordt!?

Ingrediënten 

  • 700 gram aardappels
  • 800 asperges
  • 4 haasbiefstukken
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • verse kruiden: (bijvoorbeeld; bieslook en peterselie uit eigen tuin)
  • peper en zout

Bereiding

Schil de aardappels en de asperges.

Kook de aardappels in 20 minuten gaar

Asperges in stukken van ca 5 cm, bewaar de puntjes zodat je die later toe kan voegen.

Afhankelijk van de dikte van de asperges kook je ze in ca 10 – 15 minuten gaar. De puntjes kook je  ongeveer de helft van de tijd.

Braad de haasbiefstukjes in ca 8 minuten (4 minuten per kant)

Haal ze daarna uit de pan. Wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze nog even rusten.

In de pan kun je nu nog een lekkere jus maken.

Saus

Neem 50 gram boter en 50 gram bloem. Maak een roux in de pan en schep een beetje kookvocht van de asperges bij en 200 ml en 200 ml melk of room. Laat de saus langzaam indikken naar de gewenste dikte. Voeg naar smaak wat gesneden kruiden en peper en zout toe.