Recepten

Chili con carne

Chili con Carne met een twist

Chili con Carne is een van origine Mexicaans gerecht die gemakkelijk door iedereen te bereiden is. 

Voor deze Chili con Carne blijven we lekker dichtbij met allemaal lokale streekproducten op de ingrediëntenlijst. 

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsgehakt
  • 300 gram Lupinebonen
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 punt paprika
  • 1/2 winterpeen
  • 1 prei
  • 3 eetlepels gezeefde tomaten
  • 8 tortillawraps
  • peper
  • zout
  • 2 theelepels chilipoeder
  • oregano
  • snoeptomaten
  • komkommer

Bereiding

Maak de uien, de knoflook en de puntpaprika schoon en fruit deze in de pan. Het gehakt en de chilipoeder toevoegen en al roerend gaar laten worden. Snij de prei doormidden en snij er dunne reepjes van. Rasp de winterpeen.

Voeg de prei en de helft van de winterpeen toe. Voeg naar smaak peper, zout, oregano kruiden en 3 eetlepels gezeefde tomaten toe. De Lupine bonen afgieten en afspoelen en toevoegen. (Als je i.p.v. Lupinebonen bv Kidneybonen gebruikt voeg dan 100 gram mais toe voor de kleur)

Als alles gaar en op smaak is dan doe je het in een tortillawrap. Halveer de snoeptomaten en snij de komkommer in plakjes als bijgerecht.