Boerderij tussen de Hagen

Boerderij tussen de Hagen

Boerderij tussen de Hagen

Boerderij tussen de Hagen

Boerderij tussen de Hagen is een echt familie bedrijf die in de familie van Zandbrink al verschillende generaties heeft bestaan. Wim van Zandbrink en Thecla Halleriet besloten in 1997 om een biologische bedrijfsvoering toe te passen. Het begon met de aanplant van fruit- en notenbomen in het land. Inmiddels hebben ze zo'n 3,5 hectare Agroforestry. Kort gezegd betekent dat: vee gemengd met houtige gewassen (bomen en struiken) 

Als je vandaag de dag zal langskomen zie je dat de 90 melkkoeien worden gemolken in een melkrobot. Ruim 200 kippen lopen in een kippenkar achter de koeien aan en zorgen voor de verspreiding van de koeienmest. Ook lopen er een paar 'langzaam groeiende 'Tamworth' varkens rond. Zij hebben als taak om de compost om te wroeten waardoor het mooi composteert.  

Naast biodiversiteit is dierenwelzijn het belangrijkste waar we dagelijks mee bezig zijn. Gezonde dieren zorgt voor een gezond landschap en gezonde boer! 

In onze winkel zijn producten van eigen erf te koop: rauwe melk, eieren, rundvlees, varkensvlees, soepkippen, hanen en honing. Onze producten zijn ook terug te vinden bij Jumbo Wahle in Leusden, Landwinkel de Kopermolen, in de webshop van Eerlijk Eten uit de Streek, en iets verder van huis, in de buurderijen van Boeren en Buren in Den Dolder en Soest. Bovendien kookt Bart Buitenhuis in zijn restaurant met enige regelmaat met ons vlees.

Bezoekadres: 

Boerderij tussen de Hagen
Hessenweg 82
Stoutenburg
www.boerderijtussendehagen.nl